WUNRN

http://www.wunrn.com

 

http://www.wo-men.dyndns.org/index.php?id=2&pid=43&nid=110

 

DUTCH IMAMS HAVE TURNED AGAINST FEMALE CIRCUMCISION

On Monday, at a meeting in Rotterdam, the Netherlands, the Islamic clergymen signed a declaration in which they promise to discourage female genital mutilation. This was announced last Thursday by Pharos, the knowledge and advisory centre on refugees, migrants and health.

A Pharos spokesman stated that approximately sixteen thousand girls in the Netherlands are at risk to be circumcised.

______________________________________________________________

http://www.pharos.nl/home/nieuws/3/170/

De op een na hoogste Egyptische moslimgeestelijke dr. M.H. Abbas Khadar was in Nederland om duidelijk toe te lichten dat er geen enkele relatie is tussen meisjesbesnijdenis en de islam.

 

Imams werken mee aan bestrijding vgv

Nederlandse imams gaan actief meewerken aan de bestrijding van meisjesbesnijdenis in Nederland. Daartoe is een verklaring ondertekend. Dat is de uitkomst van een studiedag die afgelopen maandag 10 december 2007 in Rotterdam is gehouden.

De studiedag was een initiatief van Pharos, kennis- en adviescentrum vluchtelingen, nieuwkomers en gezondheid, de Islamitische Universiteit Rotterdam en FSAN, de Federatie van Somalische Associaties in Nederland. Doel van de dag was imams een rol te geven in de uitbanning van genitale verminking.
In Nederland is vrouwelijke genitale verminking bij wet verboden. Het wordt beschouwd als een vorm van (kinder)mishandeling en aantasting van de mensenrechten.
Speciale gast op deze dag was de religieuze leider dr. Abbas Khadar van de Al-Azhar universiteit in Caïro. Hij vertegenwoordigt de hoogste Islamitische geestelijke, professor dr. Ali Goma'a, die in november 2006 ook een verbod voor moslims op meisjesbesnijdenis uitsprak en hen opriep deze praktijk te beëindigen.
Dr. Abbas Khadar heeft in de bijeenkomst in Rotterdam toegelicht dat er geen enkele relatie is tussen meisjesbesnijdenis en de islam. Hij riep de imams in Nederland op het verbod op vrouwelijke genitale verminking uit te dragen en een actieve bijdrage te leveren aan de bestrijding ervan. Hij riep de islamitische gemeenschap uitdrukkelijk op om te stoppen met alle vormen van meisjesbesnijdenis en aangifte te doen indien deze ingreep toch plaatsvindt.
In Nederland wonen gezinnen afkomstig uit Somalië, Ethiopië, Egypte en Soedan. In deze en 24 andere Afrikaanse landen komt meisjesbesnijdenis voor. In totaal bevinden zich onder deze en andere groepen in Nederland naar schatting 16.000 meisjes die het risico lopen besneden te worden.

 





================================================================
To leave the list, send your request by email to: wunrn_listserve-request@lists.wunrn.com. Thank you.